SHARE

Prošli tjedan održana je radionica pokretanja inovacija i kreativnosti u sklopu Corporate Innovation and Intrapreneurship Conference u Zagrebu – događaja koji je organiziran po peti put. Kao i uvijek, u prvom dijelu edukacije bilo je riječi o ključnim pojmovima, prolasku kroz primjere i radu kroz brze vježbe. U drugom dijelu (nakon ručka) više smo se dotakli pravih vježbi. Jedna od korištenih tehnika bile su i Kreativne Karte.

Ovako je izgledao sadržaj radionice:

Pokretanje inovacija i kreativnosti (radionica – početna razina)

Biti inovativan trebalo bi biti i početni stav u svakoj prilici. S kreativnim razmišljanjem, problemi često mogu biti rješeni drugaćije i na strateški način.

Prave inovativne tehnike mogu pomoći i sačuvati često dragocjeno vrijeme i novac, te donijeti konkurentsku prednost koja donosi nove poslovne prilike i priliku za povećanje dobiti.

Inovacije

Što su inovacije i kako ih razlikovati od drugih ideja?

Što su zaista inovacije?Inovacijski procesIdeje, inovacije, izumiInovatori

Kreativnost

Kako postati inovativan i kako doći do ideje? Inovacije i kreativnost su vrlo popularne teme, ali koja je razlika među njima? Kako pronaći inovaora u sebi?

Tipovi inovacije s primjerima Primjeri uspješnih ideja i inovacija iz prošlostiOtvorene inovacijeInovacijski natječajiNajbolje inovacijske kompanije

Poboljšanja

Moguće je pronaći poboljšanja (uštede vremena i novca) u gotovo svakom radnom okružju. Kao preduvjet je potrebno je napraviti klimu gdje ovakva poboljšanja mogu biti prepoznana i stimulirana.

Primjeri poboljšanjaVažnost ušteda i poboljšanja u svakodnevnom radu

Od ideje do realizacije

Dug je put svake ideje od njene prijave do realizacije, pa inovacijski proces mora biti napravljen na najjednostavniji i najbrži način.

Pokretanje inovacijske klime Tipovi inovacijaInovacijski procesPrototipiInovacijske metrike Ideja – kampanjeNagrađivanje ideja

Ideje

Koje su ideje potrebne vašoj tvrtci? Uhvatiti veliku idejuSamo-kreativnostSlučajne idejePrimjeri velikih, uspješnih ideja iz prošlosti koje mogu inspirirati buduće inovatore.

Ideacija

Praktični primjer brainstorming radionice.

Pravila brainstorming radionice Kako napraviti radionicu i što nakon nje?Inovacija na zahtjevKreativne karteKako napraviti isto bez brainstorminga?

Kako uhvatiti ideju?

Uhvatiti pravu ideju, oblikovati je i dati joj najbolju šansu za uspjeh.

Kako izgraditi inovacijski proces?Inovacije u Europi i globaloStvari koje svaki inovator ili manager ne smije zaboaraviti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here